Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
253 x 176 x 22 mm
Vikt
870 g
SAB
Vl
ISBN
9789144105932
Kulturell psykologi (häftad)

Kulturell psykologi

Häftad Svenska, 2017-01-10
414
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast imorgon 18 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Den västerländska psykologin har till stor del baserats på experiment gjorda med vita, unga studenter eller värnpliktiga från medelklassen i USA. Inom kulturell psykologi, som är ett relativt nytt fält men med gamla anor, skärskådas den akademiska psykologins allmängiltighet. Blicken riktas mot psykologiska aspekter av kulturella olikheter och den konstruktiva  hanteringen av dessa.

Kulturell psykologi är den första svenska läroboken i ämnet. Boken består av tre delar. Del 1 introducerar ämnet, presenterar grund begreppen, skissar en historisk bakgrund till fältet och beskriver forskningsfältets metoder. Del 2 redovisar forskningsresultat från de många psykologiska och socialpsykologiska studier där man funnit kulturella variationer i människans psykologiska fungerande. Del 3 handlar om kliniska psyko logers arbete och redogör med hjälp av befintlig forskning, samt utifrån författarens kliniska erfarenhet, för hur kulturella faktorer kan påverka möten mellan klient och psykolog i utrednings- och behandlings sammanhang. Farorna med att såväl underskatta som överskatta kulturella skillnader belyses på ett nyanserat sätt.

Boken vänder sig främst till studerande inom psykologi och till yrkesverksamma psykologer. Del 1 och 2 vänder sig även till studerande på andra högskole- och universitetsutbildningar, till exempel inom vård och socialt arbete samt lärarutbildningarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturell psykologi
  2. +
  3. MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5

De som köpt den här boken har ofta också köpt MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5 av American Psychiatric Association (trådbundet mjukband).

Köp båda 2 för 1061 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kulturell psykologi