Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2015-12-30
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
504 g
SAB
Occ
ISBN
9789144106403
Svensk författningspolitik (häftad)

Svensk författningspolitik

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-12-30
317
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför har Sverige en fyraprocentsspärr vid riksdagsvalen? Var går gränsen för yttrandefriheten? Varför har vi en kung utan makt? Hur mycket får en kommun bestämma? Får en domstol underkänna regeringsbeslut?

Författningspolitik handlar om reglerna för det politiska maktspelet. Sverige skiljer sig i flera avseenden från andra demokratier. Bakom dagens system ligger en lång historia av intressekonflikter och idébrytningar.
I boken Svensk författningspolitik skildrar forskare inom juridik och statskunskap den svenska konstitutionens framväxt. De historiska och internationella utblickarna bidrar till att öka förståelsen för de vägval som svensk politik i dag står inför.

Svensk författningspolitik vänder sig särskilt till studenter inom de samhällsvetenskapliga och rättsvetenskapliga områdena, men är också av intresse för alla som söker en djupare insikt i den politiska processen.
I denna nya upplaga är kapitlet om fri- och rättigheter helt omarbetat. Boken har också aktualiserats med hänsyn till forskningsläget och de parlamentariska förvecklingarna efter valet 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk författningspolitik
  2. +
  3. De politiska spelreglernas betydelse : fyra studier i författningspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt De politiska spelreglernas betydelse : fyra stu... av Olof Petersson (häftad).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svensk författningspolitik