Arc-en-ciel 8 Digitalt klasspaket (Digital produkt) - Franska för åk 6-9
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-05-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144106823

Arc-en-ciel 8 Digitalt klasspaket (Digital produkt) - Franska för åk 6-9

Övrigt,  Svenska, 2012-05-28
4020
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Arc-en-ciel 8 innehåller bl.a. en unik uttalsmetod, många bild- och ljudövningar och en fördjupning i enkla romaner som väcker läslust. Här får eleverna bekanta sig med Frankrike, Kanada, Västindien och Senegal.

Det här digitala elevpaketet innehåller samma komponenter som Arc-en-ciel 8 - Elevpaket fast i heldigital form.

Arc-en-ciel 8 - Digitalt klasspaket säljs som klasslicens (upp till 30 användare) och är giltig ett år från aktiveringsdatum.

LGR 11
Serien Arc-en-ciel följer den nya läroplanen Lgr 11 väl, bl.a. genom att dialoger och händelser äger rum i vitt skilda sammanhang: allt från serietidningsmuseum i Belgien till arbete bland Läkare utan gränser i Haiti. Texterna skiftar mellan dialoger, faktarutor, reportage, ordspråk och artiklar. Artister presenteras så att eleven själv kan hitta sånger. Den återkommande övningen Ā toi de trouver uppmanar eleverna att söka vidare på nätet eller i andra källor. Eleven skriver systematiskt "olika slags texter". Kapitelmålen är tydliga.

LÄROBOK I DIGITAL FORM
Boken i digital form kan användas både på dator och iPad. Nio kapiteltexter med mycket dialoger varvas med tre franska reportage om exempelvis Haiti, Paris-Dakar och ett utdrag ur den lättlästa romanen La momie du Louvre. I varje kapitel finns korta realiatexter på svenska. Som namnet antyder har varje kapitel en färg (t.ex. bleu), som i sin tur är kopplad till en stavelse (t.ex. eu) och ett uttal, vilka övas särskilt. Det färgglada och rikt illustrerade avsnittet Ā savoir samlar kapitlets viktigaste fraser, tematiska ordlistor och grammatik.

Den spännande Projet de travail volontaire-övningen går ut på att varje elev stegvis skriver om en volontärresa. De fyra färdigheterna tränas i övningar som testats av flera elevgrupper.

ÖVNINGSHÄFTE
Övningshäfte är en övningsdel övar kapitlens centrala delar. Här finns också utförligare grammatik med extraövningar som vässar elevernas kompetens.

...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna