Arc-en-ciel 9 Digitalt elevpaket (Digital produkt) - Franska för åk 6-9
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-09-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144106830

Arc-en-ciel 9 Digitalt elevpaket (Digital produkt) - Franska för åk 6-9

Övrigt,  Svenska, 2013-09-09
136
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Arc-en-ciel 9 innehåller bl.a. en unik uttalsmetod, många bild- och ljudövningar och en fördjupning i enkla romaner som väcker läslust. I boken får eleverna utforska Paris under olika tidsepoker. Genom en skattjakt får några ungdomar bl.a. träffa Coco Chanel under 20-talet och Raoul Nordling under Andra världskriget.

Det här digitala elevpaketet innehåller samma komponenter som Arc-en-ciel 9 - Elevpaket fast i heldigital form.

Arc-en-ciel 9 - Digitalt elevpaket säljs som enanvändarlicens och är giltig ett år från aktiveringsdatum.

LGR 11
Serien Arc-en-ciel följer den nya läroplanen Lgr 11 väl, bl.a.genom att dialoger och händelser äger rum i vitt skilda sammanhang: allt från en recension av TV-serien Merlin till en insändare. Texterna skiftar mellan dialoger, faktarutor, reportage, ordspråk och artiklar. Artister presenteras så att eleven själv kan hitta sånger. Den återkommande övningen Ā toi de trouver uppmanar eleverna att söka vidare på nätet eller i andra källor. Eleven skriver systematiskt "olika slags texter". Kapitelmålen är tydliga.

LÄROBOK I DIGITAL FORM
Boken i digital form kan användas både på dator och iPad. Nio kapiteltexter med mycket dialoger varvas med tre extensiva texter i olika genrer och ett utdrag ur den lättlästa romanen Poursuite dans Paris. I varje kapitel finns korta realiatexter på svenska och franska.

Som namnet antyder har varje kapitel en färg (t.ex. bleu), som i sin tur är kopplad till en stavelse (t.ex. eu) och ett uttal, vilka övas särskilt. Det färgglada och rikt illustrerade avsnittet Ā savoir samlar kapitlets viktigaste fraser, tematiska ordlistor och grammatik.

Den spännande Écris une histoire !-övningen går ut på att varje elev stegvis skriver en berättelse. De fyra färdigheterna tränas i övningar som testats av flera elevgrupper.

ÖVNINGSHÄFTE
...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna