Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2016-11-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
315 g
SAB
Oi
ISBN
9789144107448
Enkäter : att formulera frågor och svar (häftad)

Enkäter : att formulera frågor och svar

Häftad Svenska, 2016-11-08
287
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Enkäten är ett väletablerat redskap för både forskare och praktiker. De flesta vuxna får ofta fylla i formulär av olika slag, i de mest skiftande sammanhang. Hur utformar man då en enkät? Ett bra enkätformulär ska vara tydligt, överskådligt och enkelt att fylla i, och det får inte ta för mycket tid i anspråk. Dessutom ska enkäten ge undersökaren tillförlitlig och bearbetningsbar information tillbaka.
Den här boken är en introduktion till konsten att göra enkäter, oavsett om de ska tryckas på papper eller distribueras digitalt. Den beskriver hur allmänna frågor kan preciseras och omvandlas till fungerande enkätfrågor och svarsalternativ. Författarna ger råd om i vilken ordning frågor bör ställas, hur formuläret kan utformas grafiskt och hur datainsamlingen lämpligen läggs upp. Allt för att undvika missuppfattningar, minimera fel och för att få många ifyllda formulär tillbaka.
De praktiska råden inramas av en skildring av enkätens pionjärer i Sverige och en diskussion om enkätens framtid i ett alltmer digitaliserat samhälle.
Greppbar metod är en serie böcker om olika sätt att bedriva forskning. Från forskningsfråga till slutsats. Skrivna av erfarna forskare. För dig som är nyfiken. På nya tillvägagångssätt och gamla beprövade metoder. På nya insikter om samhället och hur man kan göra det komplexa och oöverskådliga greppbart.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Enkäter : att formulera frågor och svar
 2. +
 3. Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enkäten i praktiken - En handbok i enkätmetodik av Göran Ejlertsson (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Partier och partisystem

  Magnus Hagevi, Katarina Barrling, Magnus Blomgren, Niklas Bolin, Hanna Bäck

  I en representativ demokrati spelar de politiska partierna en mycket viktig roll och partier och partisystem är ett centralt statsvetenskapligt forskningsområde. I denna breda antologi ges en heltäckande introduktion till studier om politiska part...

 • Cartelisation, Convergence or Increasing Similarities?

  Henrik Enroth, Magnus Hagevi

  It is often suggested that political parties are becoming increasingly alike, and that party politics has turned into an elite affair where political professionals collude to further their self-interest rather than work to represent the interests ...