Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2015-04-10
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
300 x 215 x 30 mm
Vikt
524 g
SAB
Eabf.02
ISBN
9789144107462
Språkstimulera och dokumentera i den flerspråkiga förskolan (häftad)

Språkstimulera och dokumentera i den flerspråkiga förskolan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-04-10
311
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barn lär sig språk och utvecklar kunskap i interaktion med andra. Det är därför viktigt att de får växa upp i en bra språkmiljö, både hemma och i förskolan. Men hur skapar man förutsättningar för bästa tänkbara språkmiljö i den flerspråkiga förskolan? Och hur gör man för att utvärdera verksamheten utifrån barnens språkliga framsteg?
Språkstimulera och dokumentera i den flerspråkiga förskolan inspirerar förskolepersonal till systematisk språkstimulans genom att beskriva hur man tillsammans med barnen kan läsa och arbeta med skönlitteratur. Den visar också hur man gör för att dokumentera arbetet och kartlägga språkfärdigheterna. Genom ett välstrukturerat arbete med språk och språkmiljö stärks barnets språkutveckling avsevärt - oavsett vilket modersmål eller vilken hemmiljö barnet har.
I boken presenteras ett kartläggningsredskap, Språkmappen, som ger förskolans personal en tydlig modell att arbeta efter. Kartläggningen synliggör såväl det enskilda barnets språkerövrande som det arbete förskolan gör generellt för att sporra och uppmuntra till språkutveckling.
Denna andra upplaga av Språkstimulera och dokumentera i den flerspråkiga förskolan är i ännu högre grad bearbetad för att passa svensk förskola och den verksamhet som bedrivs där i enlighet med Lpfö98/2010.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkstimulera och dokumentera i den flerspråkiga förskolan
  2. +
  3. Introduktion till sociolingvistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till sociolingvistik av Gisela Håkansson, Catrin Norrby (inbunden).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Språkstimulera och dokumentera i den fler...