Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2017-05-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
255 x 182 x 21 mm
Vikt
692 g
SAB
Dguh
ISBN
9789144107738
Miljöetik : från problem till lösning (häftad)

Miljöetik : från problem till lösning

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-05-04
398
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vi blir allt fler människor på jorden och våra aktiviteter tär på miljön. Vi skövlar regnskogarna, utfiskar haven och släpper ut gifter och koldioxid i atmosfären. Temperaturen höjs, vattennivåer stiger och djurarter hotas av utrotning. Naturkatastrofer och felslagna skördar gör att världens svältsituation förvärras. Med större medvetenhet om de stegrande miljöproblemen aktualiseras frågor om våra moraliska förpliktelser att förhindra denna utveckling. Har vi ett ansvar att stoppa miljöförstöringen? I så fall, gentemot vad eller vem? Och hur ser vårt ansvar ut gentemot kommande generationer?

Trots den vetenskapliga enigheten om miljöproblemen står världen oenig om hur de ska lösas. Utgångspunkten i denna bok är att oenigheterna till stor del beror på att vi har olika grundsyn i moralfrågor - frågor som varken vetenskaperna eller politiken kan besvara. För detta syfte behövs etiken. Miljöetiken är den gren av etiken där de moraliska frågorna kring miljöproblemen studeras i detalj. Det är också vad som görs i denna bok. Miljöetik: Från problem till lösning är avsedd för kurser i miljöetik vid universitet och högskolor. Boken kan också fungera som en introduktion till etik i allmänhet eller till kurser som berör de etiska aspekterna på miljöproblemen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljöetik : från problem till lösning
  2. +
  3. Miljöetik : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miljöetik : en introduktion av Håkan Salwén (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Miljöetik : från problem till lösning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra introduktion till ämnet
    Gustaf Brandberg, 8 februari 2021

    En bra introduktion, både till etik i stort och till miljöetik i synnerhet. Jag hade stor nytta av hur modeller som hjälper till när man vill analysera och kategorisera olika moralteorier.

Visa alla 1 recensioner