Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2015-08-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Öjvind Vågen
Medarbetare
Møller, Ann M. (förf.) / Røgind, Henrik (förf.) / Thorsen, Thorkild (förf.) / Witt, Klaus (förf.)
Dimensioner
230 x 160 x 10 mm
Vikt
310 g
SAB
Vpb
ISBN
9789144107783
Evidensbaserad medicin (häftad)

Evidensbaserad medicin

Häftad Svenska, 2015-08-28
296
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Evidensbaserad medicin är både en teoretisk uppslagsbok och en praktisk handbok för hur man låter evidensbaserad medicin (EBM) genomsyra den kliniska vardagen. Den vänder sig till alla hälso- och sjukvårdsanställda med direkt patientkontakt som vill säkerställa att deras kliniska praxis är i linje med aktuell forsknings bästa evidens.

Evidensbaserad medicin belyser med patientfall och andra exempel från den kliniska vardagen hur man formulerar en frågeställning, söker i olika artikel- och litteraturdatabaser samt använder checklistor för att snabbt överblicka och beräkna de funna artiklarnas validitet och lämplighet.

Evidensbaserad medicin varvar omfattande och välavvägda teoretiska avsnitt med praktiska övningar. Den ger därmed en solid kunskapsgrund att stå på samt vana att tänka och arbeta evidens baserat i den kliniska vardagen. Den avslutande ordlistan repeterar och sammanfattar viktiga statistiska och EBM-relaterade begrepp och fungerar som ett referensverk att återvända till. Till Evidensbaserad medicin hör ett kliniskt användbart webbmaterial. Det består av digitala checklistor samt EBM-kalkylblad för snabb beräkning av de vanligaste statistiska begreppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evidensbaserad medicin
  2. +
  3. Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styrning och organisering inom hälso- och sjukvård av Bo Hallin, Sven Siverbo (häftad).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna