Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2017-01-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789144108063
Stödsamtal och stödterapi (häftad)

Stödsamtal och stödterapi

Häftad Svenska, 2017-01-18
294
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Många olika yrkesgrupper använder stödjande samtal professionellt. Stödsamtal och stödterapi används inom till exempel sjukvård, social tjänst, skola och psykiatri när man av olika skäl inte kan erbjuda traditionell och evidensbaserad psykoterapi. Trots att dessa stödformer är så vanliga har de inte särskilt hög status och är inte heller väl utforskade. De bygger därmed till stor del på samtalsledarens egna erfarenheter och tysta kunskap om vad som är viktigt i stödjande samtal. Denna bok operationaliserar och konkretiserar begrepp som hjälper oss att förstå vad skickliga stödsamtalsledare och stödterapeuter gör, hur de gör det och varför. Därmed synliggörs professionella stödsamtal och stödterapi som det kvalificerade arbete det faktiskt är.

I boken beskrivs den professionella samtalsledarens generiska samtals färdigheter. Både stödsamtalet och stödterapin ges en teoretisk ram men presenteras också med konkreta exempel. Såväl det gemensamma som skillnaderna mellan de båda stödformerna tydliggörs.
Stödsamtal och stödterapi riktar sig främst till professionella hjälpare inom psykiatri, vård, skola och omsorg samt till studenter inom dessa utbildningsområden. Den är en fristående fortsättning till Samtalet som psykologisk metod (2014).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stödsamtal och stödterapi
  2. +
  3. Konstruktiva stödsamtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstruktiva stödsamtal av Cato R P Bjørndal (häftad).

Köp båda 2 för 650 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Ljunggren

  • Samtalet som psykologisk metod

    Ingrid Ljunggren

    Samtalet som psykologisk metod presenterar konkreta beskrivningar och en systematisering av generiska professionella samtalsfärdigheter. De har ofta betecknats som s.k. tyst kunskap och som därför inte tidigare i nämnvärd utsträckning har systemat...