Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2016-02-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
437 g
SAB
Doka
ISBN
9789144108155
Krishantering i arbetslivet (häftad)

Krishantering i arbetslivet

Häftad Svenska, 2016-02-17
379
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför reagerar människor så olika på allvarliga händelser? Hur bemöter vi bäst de krisdrabbade, deras chefer och kollegor, och när fungerar olika insatser bäst? Författarna beskriver, mot bakgrund av egen lång erfarenhet av arbete med krishantering, dagens kunskapsläge om vad som fungerar när det gäller krisstödsinsatser. Ett centralt tema är ledarskapets betydelse i krishanteringen. Krishantering i arbetslivet ger praktiska råd om hur krisberedskap skapas i en organisation; från planering och utformande av en krisgrupp till handlingsplaner, utbildning och övning. Den diskuterar också hur stödet praktiskt kan utformas för yrkesgrupper som kan påverkas sekundärt, till exempel inom räddningstjänsten och polisen.

Boken vänder sig till alla som i sitt yrkesliv kan möta personer som varit med om traumatiska upplevelser, t.ex. chefer, personalvetare, psykologer, läkare och övrig sjukvårdspersonal, kuratorer, kamratstödjare, samt räddningstjänst och annan insatspersonal. Den ger också värdefulla kunskaper till drabbade, deras anhöriga och kollegor. Bokens första upplaga (2011) blev väl mottagen och den har nu reviderats och uppdaterats med nya rön.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krishantering i arbetslivet
  2. +
  3. Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra händelser : Att stärka människo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krisstöd vid olyckor, katastrofer och svåra hän... av Sara Hedrenius, Sara Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 734 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Krishantering i arbetslivet