Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2016-01-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 25 mm
Vikt
764 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144108254
Modeller för finansiell planering och analys (häftad)

Modeller för finansiell planering och analys

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-01-13
415
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En viktig utgångspunkt i den här boken är att företag strävar efter att uppnå de krav på avkastning som ägarna ställer. Boken handlar om hur dessa krav kan översättas till finansiella mål och om hur dessa mål i sin tur bildar utgångspunkt för finansiella analys- och planeringsmodeller.

I den första delen beskrivs det regelverk som styr aktiebolag med fokus på bolags finansiering och finansiella rapportering. I denna del förklaras också sambandet mellan transaktioner som äger rum på aktiemarknader och avkastningskrav som marknaden har på företaget. Slutligen redogörs för sambandet mellan marknadens avkastningskrav och de finansiella mått som företag använder sig av internt.
I bokens andra del beskrivs finansiella modeller som är avsedda för specifika beslutssituationer (t.ex. investeringskalkyler och prognostisering av rörelsekapital).

I den tredje och avslutande delen beskrivs mer övergripande modeller som avser företaget i sin helhet (t.ex. kassaflödesanalyser och finansiella planer). I anslutning till respektive kapitel finns övningsfrågor och övningsuppgifter med lösningar.
Boken är avsedd att användas i undervisning på akademisk nivå. I första hand är den tänkt för grundläggande kurser i investering och finansiering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modeller för finansiell planering och analys
  2. +
  3. Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nya ekonomistyrningen, bok med eLabb av Christian Ax, Christer Johansson, Håkan Kullvén (häftad).

Köp båda 2 för 1043 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Modeller för finansiell planering och analys