Modeller för finansiell planering och analys : övningsuppgifter och modeller för Excel (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2017-06-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 6 mm
Vikt
393 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144108261
Modeller för finansiell planering och analys : övningsuppgifter och modeller för Excel (häftad)

Modeller för finansiell planering och analys : övningsuppgifter och modeller för Excel

Häftad,  Svenska, 2017-06-28
360
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jan Greve är docent i företagsekonomi. Han undervisar vid Örebro universitet och han ingår i forskargruppen CEROC som bedriver forskning om verksamhetsstyrning i organisationer. Han har tidigare skrivit ett flertal läroböcker.

Modeller för finansiell planering och analys

En viktig utgångspunkt i den här boken är att företag strävar efter att uppnå de krav på avkastning som ägarna ställer. Boken handlar om hur dessa krav kan översättas till finansiella mål och om hur dessa mål i sin tur bildar utgångspunkt för finansiella analys- och planeringsmodeller.

I den första delen beskrivs det regelverk som styr aktiebolag med fokus på bolags finansiering och finansiella rapportering. I denna del förklaras också sambandet mellan transaktioner som äger rum på aktiemarknader och avkastningskrav som marknaden har på företaget. Slutligen redogörs för sambandet mellan marknadens avkastningskrav och de finansiella mått som företag använder sig av internt.

I bokens andra del beskrivs finansiella modeller som är avsedda för specifika beslutssituationer (t.ex. investeringskalkyler och prognostisering av rörelsekapital).

I den tredje och avslutande delen beskrivs mer övergripande modeller som avser företaget i sin helhet (t.ex. kassaflödesanalyser och finansiella planer). I anslutning till respektive kapitel finns övningsfrågor och övningsuppgifter med lösningar.

Boken är avsedd att användas i undervisning på akademisk nivå. I första hand är den tänkt för grundläggande kurser i investering och finansiering.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modeller för finansiell planering och analys : övningsuppgifter och modeller för Excel
  2. +
  3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Greve