Moderna samhällsteorier : traditioner, riktningar, teoretiker (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
456
Utgivningsdatum
2015-03-03
Upplaga
9
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 150 x 20 mm
Vikt
671 g
SAB
O:d
ISBN
9789144108575
Moderna samhällsteorier : traditioner, riktningar, teoretiker (häftad)

Moderna samhällsteorier : traditioner, riktningar, teoretiker

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-03-03
347
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Moderna samhällsteorier ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna nionde upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den åttonde upplagan. Moderna samhällsteorier består av tre delar. I den första delen, Teoretiska traditioner, ges en översikt över tre av de vik tigaste tankeströmningarna inom modern samhällsteori: strukturalism, fenomenologi och marxism.

Den andra delen, Riktningar inom sociologin, tar upp fyra teoretiska riktningar som under de senaste decennierna kommit att bli inflytelserika i det allmänna samhällstänkandet: symbolisk interaktionism, kunskaps- och vetenskapssociologi, feministisk teori och slutligen historisk sociologi.

I den tredje delen, Moderna teoretiker, presenteras fyra viktiga nutida samhällstänkare: den tyske socialfilosofen Jürgen Habermas, de båda franska samhällstänkarna historikern och filosofen Michel Foucault och sociologen Pierre Bourdieu, och slutligen den engelske sociologen Anthony Giddens. Boken inleds med ett kapitel, där samhällsvetenskapens grundproblem kort tas upp och bokens innehåll presenteras. Till varje kapitel finns en utförlig litteraturlista för vidare fördjupning. Boken är skriven av lärare och forskare nu eller tidigare verksamma vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moderna samhällsteorier : traditioner, riktningar, teoretiker
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Moderna samhällsteorier : traditioner, riktningar, teoretiker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den mest svårbegripliga boken jag nånsin har läst!
    Giada S., 17 oktober 2022

    Jag tycker att den här boken har ett väldigt invecklat språk och att den är ganska tråkig. Innehållet är intressant i sig, men jag tröttnade på att läsa. För att förstå de olika teorierna som nämns i boken behövde jag vända mig till andra texter som "stödmaterial", för begreppen var inte tydligt förklarade och så. Jag skulle inte rekommendera den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Månson