Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2017-03-10
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
20 x 200 x 15 mm
Vikt
571 g
SAB
Qbc,Qafbaa-c,Oeada-c
ISBN
9789144108827
Ideella föreningar : regler, redovisning och skatter (häftad)

Ideella föreningar : regler, redovisning och skatter

Häftad Svenska, 2017-03-10
416
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ideella föreningar är en stor och väsentlig del av svenskt samhällsliv och även en stark kraft i ekonomiskt hänseende. Associationsrättslig lagstiftning saknas för ideella föreningar, vilket gör att dessa är hänvisade till en flora av lagstiftningar och mer eller mindre tydliggjorda regler och normer. Detta skapar ett behov av att samlat uttolka vad som gäller inom här relevanta områden.
I den här boken kan styrelseledamöter, revisorer, personal och andra intressenter hämta information om grundläggande formella regler och normer kring ideella föreningar, om föreningsstyrning, löpande bokföring, om upprättande av årsredovisning/årsbokslut samt om skatter och revision.
Boken ger en kvalificerad vägledning för ideella föreningar i frågor av formaliakaraktär. Denna fjärde upplaga har reviderats, uppdaterats och kompletterats med bland annat kapitel om föreningsstyrning och lekmannarevisorns roll. Den har också utvidgats med avsnitt om nya regelverk för bland annat avslut av den löpande bokföringen, där vägledning om K3 (och även K2) för ideella föreningar tillkommit, liksom om den skattelagstiftning ideella föreningar har att beakta.
Syftet med den här boken är att bidra till att utveckla, uttolka och forma en god sed inom olika områden av formalia och normgivning för ideella föreningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ideella föreningar : regler, redovisning och skatter
  2. +
  3. Styrelsearbete i föreningar : ideella föreningar, ekonomiska föreningar, bostadsrättsföreningar, samfällighetsföreningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styrelsearbete i föreningar : ideella föreninga... av Björn Lundén (häftad).

Köp båda 2 för 744 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »