Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2016-04-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 5 mm
Vikt
213 g
ISBN
9789144108841
Vetenskaplig publicering - - historik, praktik och etik (häftad)

Vetenskaplig publicering - - historik, praktik och etik

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2016-04-08
248
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 22:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Publicering i vetenskapliga tidskrifter är allt mer väsentligt för dagens forskare och lärare, och vetenskapliga publikationer allt viktigare som grund för meritering och samhällets beslut i svåra frågor. Vetenskaplig publicering beskriver den vetenskapliga kommunikationens framväxt, särart och centrala funktioner. Med många konkreta exempel belyses hur förmågan till vetenskapligt skrivande kan övas upp och olika hinder övervinnas genom systematiskt kollegialt samarbete.

Vetenskaplig publicering tar också upp de etiska utmaningar som idag hotar detta publiceringssystem när allt fler skribenter från allt fler länder trängs om plats i samma tidskrifter. Aktuell forskning om akademisk oredlighet, från plagiering och datamassage till salamipublicering, redovisas liksom resultaten från en stor studie av redaktionernas motåtgärder, och vad de innebär för framtidens forskare.
Vetenskaplig publicering lyfter fram betydelsen av det CUDOS-ideal som formulerades under hotet från 1940-talets totalitära ideologier: att dela kunskap utan anspråk på betalning; att bedöma resultat utan sidoblickar på författarens kön, etnicitet eller nationalitet; att inte låta sig styras av olika särintressen, och att skeptiskt kontrollera nya påståenden - ideal som är än viktigare i de sociala mediernas tidevarv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskaplig publicering - - historik, praktik och etik
  2. +
  3. Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde å... av Timothy Snyder (häftad).

Köp båda 2 för 362

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vetenskaplig publicering - - historik, pr...