Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
234 g
SAB
Ea
ISBN
9789144108988
Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola (häftad)

Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-16
283
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Som lärare i förskola eller skola kommer man ofta i kontakt med barn som har svårt att hantera sina känslor och reaktioner och som har behov av anpassning och särskilt stöd. I bemötandet av dessa barn är det viktigt att utgå från barnens kompetens och möjligheter i stället för att enbart se deras beteenden som problematiska.
I Barn med utmanande beteende ges en bred beskrivning av varför barn uppvisar negativa beteenden. Författarna ger många exempel på pedagogiska strategier som kan vara användbara för att bemöta och förändra problemskapande beteenden, oavsett bakomliggande orsaker. Boken tar upp psykologiska teorier om till exempel anknytning och affekter, men också neuropsykiatriska teorier om ADHD och autism.
Författarna betonar vikten av tidiga insatser för att hitta förhållningssätt så att barnen kan utvecklas utifrån bästa tänkbara förutsättningar. Med sina många fall beskrivningar, och tillhörande diskussionsfrågor, fungerar boken väl som diskussionsunderlag och kompetens utveckling för arbetslag i både förskola och skola. Den är också väl lämpad för lärarstudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola
  2. +
  3. Motstånd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motstånd av Maria Øksnes, Marcus Samuelsson, Klara Dolk, Mari Pettersvold, Monica Seland (häftad).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barn med utmanande beteende : tidiga insatser i förskola och skola. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Toppen!
    Oskar Isaksson, 26 september 2019

    Information som är lätt att förstå! Bra med fallbeskrivningar och med konkreta exempel! Är nöjd! Rekommenderas varmt till den jobbar i förskolan och skolan!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Barn med utmanande beteende : tidiga insa...