Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2016-02-15
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
277 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144109022

Evidensbaserad Omvårdnad : en bro mellan forskning och klinisk praktik

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-02-15
316
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Evidensbaserad omvårdnad definieras i denna bok som både ett förhållningssätt och en process. Förhållningssättet innebär en vilja att använda bästa tillgängliga vetenskapliga bevis som underlag för vårdbeslut. Processen består i hur man praktiskt går tillväga för att finna, sammanställa, kritiskt värdera och implementera detta underlag. Evidensbaserad omvårdnad handlar således om en strävan att bedriva omvårdnad på en god och säker grund och att tillgodose samhällets krav på att forskningsresultat utnyttjas på bästa sätt.

Denna fjärde upplaga har förtydligats och alla länkar samt webbadresser har uppdaterats. Ett nytt avsnitt om ledarskapets betydelse för implementering av evidens har tillkommit. Boken vänder sig främst till studerande vid sjuksköterskepro grammet samt kliniskt verksamma sjuksköterskor, men även till alla som vill veta hur man gör systematiska litteraturstudier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Evidensbaserad Omvårdnad : en bro mellan forskning och klinisk praktik
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »