Psykiatri : en orienterande översikt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 17 mm
Vikt
484 g
SAB
Vl
ISBN
9789144109138
Psykiatri : en orienterande översikt (häftad)

Psykiatri : en orienterande översikt

Häftad Svenska, 2017-01-16
674
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Psykiatri har alltid väckt känslor. Den är i mindre utsträckning än övriga medicinska discipliner baserad på naturvetenskapligt orienterad forskning. Det ger utrymme för andra kunskapsmodeller men också charlataneri. Behandlingen av patienterna misslyckas ofta; dessa patienter, liksom deras anhöriga, söker efter hopp och sätter sin lit till metoder som ligger utanför den medicinska kunskapens domäner - och ibland utanför förnuftets.
I denna bok, som nu utkommer i en tredje reviderad upplaga, behandlas bl.a. orsaker och sjukdomsmekanismer, psykiatriska sjukdomar och störningar, personlighet och personlighetsstörningar, ångestsjukdomar, sexuella avvikelser och ätstörningar.
Boken riktar sig till många yrkeskategorier som i sitt arbete kommer i kontakt med människor med psykiatriska problem. Den bör även kunna användas i medicinarutbildningen upp till AT-nivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykiatri : en orienterande översikt
  2. +
  3. Våldsutsatta kvinnor - - samhällets ansvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våldsutsatta kvinnor - - samhällets ansvar av Gun Heimer, Annika Björck, Ulla Albért, Ylva Haraldsdotter, Anna Berglund (häftad).

Köp båda 2 för 1179 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »