Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2015-11-20
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 12 mm
Vikt
554 g
SAB
uU
ISBN
9789144109442
Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle (häftad)

Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-11-20
508
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vår planet befolkas i dag av drygt 7 miljarder människor. Till år 2100 är vi kanske så många som 11 miljarder människor. Hur ska vi leva och fördela jordens  resurser så att också framtida generationer kan få ett bra liv här på jorden? Allt fler rapporter, framför allt från FNs klimatpanel, visar att det brådskar att visa handlingskraft.

Hållbar utveckling - människa, miljö och samhälle är en lärobok avsedd för studier i gymnasieskolans kurser (Gy11) inom ämnena biologi, geografi, naturkunskap och hållbart samhälle. Den är även lämpad som grundläggande lärobok i hållbar utveckling inom lärarutbildningen och tillgodoser de övergripande perspektiven miljö respektive hållbar utveckling, som ingår i all utbildning i  skolan och högskolan.
I denna tredje omarbetade och utvidgade upplaga ges en tydlig bild av hur hållbar utveckling har utvecklats från ett snävt, naturvetenskapligt ämne till en bred, tvärvetenskaplig och internationell angelägenhet. I dag bygger hållbar utveckling inte bara på ekologisk välfärd. Lika viktigt är det att uppnå ekonomisk och social välfärd, vilket är en mycket större utmaning. Miljö- och klimatfrågor vävs idag samman med utmaningar inom demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet. Därför är också kunskapen i dag om de grundläggande sambanden i naturen så otroligt mycket viktigare. Och vi har alla ett ansvar att föra denna kunskap vidare till kommande generationer.

Boken utgör ett värdefullt redskap för hur frågor om miljö och hållbar utveckling kan lyftas och få lösningar. Varje kapitel avslutas med ett antal fakta- och diskussionsfrågor.

Tredje upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle
 2. +
 3. Plats - identitet - lärande : närområdesstudier i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Plats - identitet - lärande : närområdesstudier... av Ingrid Sanderoth, Sten Båth, Margit Werner (häftad).

Köp båda 2 för 837 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hållbar utveckling : människa, miljö och samhälle. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig
  Rebecka Gjerpe, 15 februari 2017

  Bra och tydlig bok på grundnivå för att förstå kretslopp och hållbarhet!
  Rekommenderas. Tydliga illustrationer och text till dem i färg.

 2. Övergripande
  Petra, 14 juli 2016

  Denna bok ger en bred övergripande bild av hur människan, miljö och samhället hänger ihop och hur vi måste agera och att kunskap och förändring behövs om vi vill bo kvar på planeten Jorden. Den är lättläst, kan innehålla lite svåra stycken beroende på förkunskaper. Jag rekommenderar den starkt då den täcker mycket och man sedan själv kan välja att fördjupa sig inom områdena.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Hållbar utveckling : människa, miljö och ...