Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2018-01-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 8 mm
Vikt
184 g
ISBN
9789144109626
Delaktighet för personer med funktionsnedsättningar (häftad)

Delaktighet för personer med funktionsnedsättningar

Häftad Svenska, 2018-01-04
208
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Människor med funktionsnedsättningar mår både fysiskt och psykiskt sämre än andra. De har sämre boendemiljöer, tunnare sociala nätverk och svårare att få och behålla ett arbete, vilket leder till att de lever i ekonomiskt ansträngda livssituationer och löper betydligt större risk än andra att drabbas av utanförskap.

Funktionshinderspolitikens mål är att skapa ett samhälle som saknar hinder för delaktighet och att arbeta för jämlika levnadsvillkor för alla människor, oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte. Detta kan ses som en strävan mot en samhällsgemenskap med mångfald som grund, där samhället ska utformas så att alla människor kan vara fullt delaktiga i samhällslivet. Men hur väl rimmar detta mål med praktiken?

Denna bok ger en aktuell inblick i vad forskningen inom området har kommit fram till när det gäller delaktighet, tillgänglighet och utanförskap för både barn och vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar. Boken kan med fördel användas på olika utbildningar med fokus på funktionsnedsättningar, till exempel inom socialt arbete och i vårdutbildningar, men även som ett stimulerande diskussionsunderlag för de vårdarbetare som i sitt dagliga arbete möter och arbetar med personer med olika typer av funktionsnedsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Delaktighet för personer med funktionsnedsättningar
  2. +
  3. Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt om funktionsnedsättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt ... av Ulrika Hallberg, Lillemor Hallberg (häftad).

Köp båda 2 för 503 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »