Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2016-07-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
216 g
SAB
Eu
ISBN
9789144109664
Inkludering och socialt kapital : skolan och ungdomars välbefinnande (häftad)

Inkludering och socialt kapital : skolan och ungdomars välbefinnande

Häftad Svenska, 2016-07-08
309
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
På senare år har det pågått en intensiv debatt om tillståndet i svensk skola. Denna diskussion tar ofta utgångspunkt i sjunkande elevresultat men handlar också om brist på trivsel och avsaknad av studiero. En lika viktig fråga, som lätt hamnar i skymundan, är den om inkludering. Hur kan lärare och rektorer realisera idén om en skola för alla, där samtliga elever får utbyte av undervisningen? Och vad krävs egentligen för att vända utvecklingen i den svenska skolan?

Den här boken återvänder till och ger nya perspektiv på det uppmärksammade skolutvecklingsarbetet i Essunga kommun, där god måluppfyllelse kombinerades med en inkluderande praktik. I en uppföljningsstudie har tjugo elever från de aktuella skolorna intervjuats om sina erfarenheter från högstadiet och gymnasiet samt om sin syn på framtiden. Resultaten pekar på betydelsen av socialt kapital och aktualiserar en diskussion om det grundläggande syftet med skola och utbildning. En diskussion som sträcker sig bortom meritpoäng och nationella provresultat.

Boken riktar sig till verksamma lärare och rektorer samt till studenter på olika lärarutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inkludering och socialt kapital : skolan och ungdomars välbefinnande
  2. +
  3. Samordning, ansvar och kommunikation - vägen till ökad kvalitet i utbildningen för elever med vissa funktionsnedsättningar. SOU 2016:46. : Slutbetänkande från Utredningen om kvalitet i utbildningen fö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samordning, ansvar och kommunikation - vägen ti... av Utbildningsdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna