Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
502
Utgivningsdatum
2016-11-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 150 x 15 mm
Vikt
790 g
SAB
Bv
ISBN
9789144109725
Att publicera : etik och juridik för journalister och publicister (kartonnage)

Att publicera : etik och juridik för journalister och publicister

Kartonnage, Svenska, 2016-11-24
406
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att offentliggöra yttranden som inte går över lagens gränser och som håller sig inom det etiskt försvarbara kräver kunskap och omdöme. Det gäller alla som använder sin yttrandefrihet, oavsett om det sker professionellt eller har karaktären av fritidsverksamhet.

I Att publicera ges en djupgående beskrivning av de juridiska och etiska frågor och överväganden som uppstår vid insamling av uppgifter och publicering i massmedier som omfattas av tryckfrihetsförordningen (TF) och yttrandefrihetsgrundlagen (YGL). Boken tar bland annat upp grundläggande fri- och rättigheter, anskaffning, publicitet och ansvar, moral och etik samt upphovsrättsliga frågor. Lagar och etiska regelverk gås igenom och med avstamp i konkreta exempel beskriver författaren hur de tillämpas.
Boken sätter in yttrandefriheten och regleringen av den i sitt historiska sammanhang. Att publicera vänder sig inte enbart till de professionellt verksamma utan är också en allmänbildande bok om yttrandefrihetens framväxt och betydelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Funcke

  • Tryckfriheten : ordets män och statsmakterna

    Nils Funcke

    En bok om tryckfriheten - dess historia, andra världskriget, Ture Nermans och Torgny Segerstedts insatser och situationen idag. Reviderad, utvidgad och aktualiserad utgåva av boken Tryckfriheten under tryck.

  • Offentlighetsprincipen - Praktik och teori

    Nils Funcke

    Offentlighetsprincipen: Praktik och teori redogör för de bestämmelser som reglerar vars och ens rätt att ta del av allmänna handlingar. Genom en grundlig genomgång av den viktiga meddelarfriheten, visar författaren vilka möjligheter och skyldighet...