Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2016-06-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Klapp, Alli (förf.) / Korp, Helena (förf.) / Lindgren, Joakim (förf.) / Löfdahl Hultman, Annica (förf.) / Löfgren, Håkan (förf.) / Pettersson, Daniel (förf.) / Román, Henrik (förf.) / Serder, Margareta (förf.) / Waldow, Florian (förf.) / Vallberg Roth, Ann-Christine (förf.) / Westlund, Barbro (förf.
Dimensioner
224 x 155 x 18 mm
Vikt
513 g
ISBN
9789144109749

Bedömning i och av skolan - - praktik, principer, politik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-06-14
410
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken erbjuds en bred och forskningsbaserad presentation av bedömningsfältet inom skola och förskola. Med bedömning menas då inte bara en verksamhet som utförs i relation till barn och elever. Tvärtom skriver flera av författarna om på vilket sätt dels verksamheten, dels personalen är föremål för bedömning. Det handlar t.ex. om utvecklingssamtal, betyg, nationella prov, kvalitetsgranskning, nationell utvärdering och inspektion samt internationella kunskapsmätningar.
Kapitlen är indelade i fyra principiella teman: synligt-osynligt; rättvist-orättvist; internt-externt samt nationellt-internationellt. Dessa teman är lika relevanta i varje del av utbildningssystemet. Till den andra reviderade upplagan har ett par kapitel ersatts och fyra kapitel är helt nyskrivna: två om förskolan, ett om PISA-studierna och ett om Skolinspektionen. Övriga kapitel är kraftigt omarbetade och upp daterade.
Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare från förskola till gymnasium, skolledare samt skolpolitiker och skoladministratörer som ansvarar för och/eller berörs av bedömning och utvärdering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning i och av skolan - - praktik, principer, politik
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bedömning i och av skolan - - praktik, principer, politik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra kurslitteratur
    Hanna, 19 oktober 2016

    Det är en bra skriven bok som du kommer ha stor nytta av i kurserna L3K20G och i L6K20G. Det har mycket intressant och relevant fakta utifrån kursens perspektiv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna