Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2016-06-14
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 18 mm
Vikt
513 g
ISBN
9789144109749

Bedömning i och av skolan - - praktik, principer, politik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2016-06-14
383 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken erbjuds en bred och forskningsbaserad presentation  av bedömningsfältet inom skola och förskola. Med bedömning  menas då inte bara en verksamhet som utförs i relation till barn  och elever. Tvärtom skriver flera av författarna om på vilket sätt  dels verksamheten, dels personalen är föremål för bedömning.  Det handlar t.ex. om utvecklingssamtal, betyg, nationella prov,  kvalitetsgranskning, nationell utvärdering och inspektion samt  internationella kunskapsmätningar.

Kapitlen är indelade i fyra principiella teman: synligt-osynligt; rättvist-orättvist; internt-externt samt nationellt-internationellt. Dessa teman  är lika relevanta i varje del av utbildningssystemet. Till den andra  reviderade upplagan har ett par kapitel ersatts och fyra kapitel är  helt nyskrivna: två om förskolan, ett om PISA-studierna och ett  om Skolinspektionen. Övriga kapitel är kraftigt omarbetade och upp daterade.
Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare från förskola till gymnasium, skolledare samt skolpolitiker och skoladministratörer som ansvarar för och/eller berörs av bedömning och utvärdering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bedömning i och av skolan - - praktik, principer, politik
  2. +
  3. Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolpolitik : från riksdagshus till klassrum av Maria Jarl, Linda Rönnberg (häftad).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bedömning i och av skolan - - praktik, principer, politik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra kurslitteratur
    Hanna, 19 oktober 2016

    Det är en bra skriven bok som du kommer ha stor nytta av i kurserna L3K20G och i L6K20G. Det har mycket intressant och relevant fakta utifrån kursens perspektiv.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bedömning i och av skolan - - praktik, pr...