Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2016-01-11
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
630 g
SAB
V(x),Fc(x)
ISBN
9789144109794
Medicinska ord - det medicinska språket : begrepp, definitioner, termer (häftad)

Medicinska ord - det medicinska språket : begrepp, definitioner, termer

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-01-11
706
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Uppslagsboken Medicinska Ord (MO) är en modern medicinsk ordbok som förklarar de medicinska facktermernas betydelser. Boken redovisar de viktigaste termerna från sjukvården, medicinska basvetenskaper och medicinsk forskning. Befintliga läkemedel är inkluderade liksom ett urval termer från odontologi, vetenskapsmetodik, lagstiftning och administration. Termer i grekisk-latinsk grundform har tagits med om de belyser innebörden av andra termer.

MO är mer än en ren översättning av facktermer till ett ord eller uttryck i allmänspråket. Många uppslagsord är försedda med förklaringar som sätter in termen i sitt sammanhang och beskriver t.ex. ett organs funktioner, en sjukdoms symtom eller en läkemedelsgrupps verkningssätt. Inför 6:e upplagan har MO genomgått en omfattande revision med anledning av de många förändringar som skett inom det medicinska termområdet under de senaste åren.

MO riktar sig i första hand till alla dem som utbildar sig för olika yrken inom sjukvården och till lärare inom dessa utbildningar. Boken är också avsedd för dem som redan är verksamma inom sjukvården och dess administration och tillsyn. Den är även till nytta för dem inom allmänheten som kommer i kontakt med sjukvården som patienter eller som anhöriga till patienter, liksom för journalister, jurister m.fl.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medicinska ord - det medicinska språket : begrepp, definitioner, termer
  2. +
  3. Människokroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Människokroppen av Egil Haug, Jan G Bjålie, Olav Sand, Øysten V Sjaastad (inbunden).

Köp båda 2 för 1567 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Medicinska ord - det medicinska språket : begrepp, definitioner, termer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gillar du medicinska ord?
    Twark Main, 19 juni 2017

    I så fall lär du gilla den här boken. Här finns jättemånga ord av den medicinska sorten. Kanske inte precis alla om du letar efter mer nischade inriktningar, typ "Charles Bonnet syndrom", "pars flaccida" eller "rektal immittans". Att det sistnämnda ordet inte återfinns i boken bör nog ses som ett tecken på väl utförd fackgranskning och korrekturläsning då jag hittade på det precis nu.

    Förutom alla dessa härliga medicinska ord och deras betydelser utsmyckas sidorna emellanåt också med... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Medicinska ord - det medicinska språket :...