Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2017-02-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kaijser, Anna (förf.) / Malm, Thomas (förf.) / Sandberg, Mattias (förf.) / Wingren, Carola (förf.) / Jönsson, Erik (red.) / Andersson, Elina (red.)
Dimensioner
223 x 154 x 18 mm
Vikt
530 g
ISBN
9789144110134
Politisk ekologi - Om  makt och miljöer (häftad)

Politisk ekologi - Om makt och miljöer

Häftad Svenska, 2017-02-21
337
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Om natur, politik och samhälle är ofrånkomligt sammanflätade behövs verktyg för att förstå hur och varför de hänger ihop. Under de senaste årtiondena har politisk ekologi blivit ett alltmer inflytelserikt forskningsfält som utforskar dessa samspel. Här granskas hur olika maktförhållanden påverkar dynamiken mellan miljö, politik och social förändring. Här studeras hur lokala villkor påverkas av globala processer. Och här ställs viktiga frågor om vår nutid och framtid: Vem har tillgång till och kontroll över naturresurser? Vem har makten att avgöra hur miljöer omformas eller bevaras? Hur påverkar ideologiska och politiska föreställningar våra uppfattningar om naturen, och hur hanterar vi olika miljöproblem - och för vem?

Den här boken är den första i sitt slag på svenska. I en spännande kombination av nya och gamla texter erbjuds en inblick i såväl den politiska ekologins spretiga rötter som i nutidens skiftande politisk-ekologiska perspektiv och mångfald. Här möter vi allt från skogspolitik i Sverige och framtidsvisioner om cellbaserat jordbruk till miljörättvisa i Uganda och feministiska perspektiv på miljöpolitik.
Boken är främst skriven för studenter och forskare vid universitet och högskolor, men riktar sig även till en bredare publik med intresse för frågor kring miljö, globala utmaningar och social rättvisa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politisk ekologi - Om  makt och miljöer
  2. +
  3. Politik i sak : C.J.L. Almqvists samhällstänkande 1839-1851

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik i sak : C.J.L. Almqvists samhällstänkan... av Anders Burman (häftad).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »