Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2016-07-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
215 x 150 x 12 mm
Vikt
333 g
SAB
Ea:b
ISBN
9789144110271
Skolnära forskningsmetoder (häftad)

Skolnära forskningsmetoder

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-07-28
360
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Praktiknära forskning har som mål att förena den vetenskapliga kunskapsprocessen med praktiskt utvecklingsarbete. Den skolnära forskningen är ett exempel på en sådan process, där vetenskaplig kunskap möter lärares erfarenheter för att på så vis stärka måluppfyllelsen i skolan. Det kan handla om lärare som beforskar sin egen praktik, men begreppet hänvisar även till forskning som bedrivs i nära samverkan med skolpraktiken. Sådan forskning tar sin utgångspunkt i lärarens frågor och behov. Ett annat kännetecken är närheten till undervisningen och faktiska situationer i klassrummet där lärare och elever är aktiva.

Den här boken erbjuder en översikt av och handledning i olika skolnära forskningsmetoder. Exempel på metoder som tas upp är: Learning study, följeforskning, skuggning och medvandrare. Metoderna är beprövade i olika empiriska sammanhang och exempel ges både från skola, förskola och fritidshem. Skolnära forskningsmetoder vänder sig till studenter på olika lärarutbildningsprogram samt till verksamma lärare och skolledare inom skola, fritidshem och förskola. Även forskare bör finna boken relevant.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolnära forskningsmetoder
  2. +
  3. Att leda skolor med stöd i forskning : Exempel, analyser och utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leda skolor med stöd i forskning : Exempel,... av Niclas Rönnström, Olof Johansson, Björn Ahlström, Elisabet Edqvist, Inger Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 858 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elsie Anderberg

  • Fysik för lärare

    Olle Östklint, Sverker Johansson, Elsie Anderberg

    Redan under sin tid i förskolan möter barnen fysikaliska begrepp. I grundskolan möter eleverna ett mer omfattande innehåll om fysikens metoder, begrepp och roller i samhälle, vardagsliv och världsbild. Men fysik finns inte bara i skolan. Den finns...