Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2015-10-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 11 mm
Vikt
423 g
SAB
Vjj
ISBN
9789144110691
Dysartri - bedömning och intervention : vid förvärvade neurologiska talstörningar hos vuxna (häftad)

Dysartri - bedömning och intervention : vid förvärvade neurologiska talstörningar hos vuxna

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-10-14
452
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Dysartri är en neurologiskt orsakad talstörning som är en vanlig följd av neurologiska sjukdomar och stroke. Dysartri - bedömning och intervention är den första boken på svenska som ger en grund läggande beskrivning av vad dysartri är, hur det bör bedömas och diagnostiseras och vilken typ av logopediska insatser som kan bli aktuella.

Boken ger en teoretisk bakgrund till dysartridiagnostik och beskriver test- och bedömningsförfarandet förankrat i ett ICF-perspektiv. Detta betyder i första hand att patientens grad av nedsatt förståelighet och egna perspektiv på talstörningen har fått ökad betydelse i bedömningen. Den senare delen av boken ägnas åt att exemplifiera olika typer av intervention, baserat på grad av dysartri, och ger en översikt över alternativ och kompletterande kommunikation samt hur man kan tänka kring evidensbasering och utvärdering av intervention.

Boken är en del av ett heltäckande material för bedömning och intervention vid neurologiskt betingade talstörningar. Till boken hör ett separat testmaterial som innehåller manual, testblanketter samt material för testning av förståelighet och ett självsvarsformulär för personen som bedöms. Boken och testmaterialet är en utvidgad revidering av Dysartritest från 1990 och vänder sig till logopeder och logopedstuderande
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dysartri - bedömning och intervention : vid förvärvade neurologiska talstörningar hos vuxna
  2. +
  3. Dysartri - SOFT - Självsvarsformulär om förvärvade talsvårigheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dysartri - SOFT - Självsvarsformulär om förvärv... av Lena Hartelius (häftad).

Köp båda 2 för 836 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dysartri - bedömning och intervention : vid förvärvade neurologiska talstörningar hos vuxna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra kursbok!

    Lättläst, intressant och innehåller mycket användbar information om ämnet. Använde den mycket under mina studier. Rekommenderar för alla blivande logopeder!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Hartelius