Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2015-11-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 22 mm
Vikt
609 g
SAB
Tdcb
ISBN
9789144110790
Modern differential- och integralkalkyl (häftad)

Modern differential- och integralkalkyl

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-11-05
441
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna bok bygger på många års erfarenhet av att undervisa matematisk analys på treåriga ingenjörsutbildningar. Hur hinner man med den stora mängd stoff som behöver gås igenom på den korta tid som ges? Hur tränar man algebra och hur bygger man upp begreppsförståelse? Kan ett traditionellt ämne lysas upp på ett nytt sätt? Boken är skriven i en utforskande stil där begrepp och metoder motiveras av de matematiska problem som naturligt uppstår när man utvecklar ämnet.

Boken tar fasta på att de flesta studenter kan derivera xn. Författarna startar där och gör först hela kursen för polynom. Den blir direkt intressant, viktiga begrepp och metoder får leva från första veckan. Fördelen med att starta med polynom och göra analysen grundligt för dem, är att de är konkreta och att alla beräkningar kan göras rent algebraiskt. De mer abstrakta elementära funktionerna införs sedan. Begrepp som sammansatta och inversa funktioner, kedjeregeln och variabelsubstitution får sin motivering när man behöver arbeta med algebraiska funktioner. Transcendentala funktioner motiveras av behovet att kunna integrera alla rationella funktioner och av behovet att kunna lösa linjära differentialekvationer fullständigt. Boken innehåller rikligt med övningsuppgifter - den matematiska konditionen kan tränas upp!

Boken är avsedd i första hand för treåriga ingenjörsutbildningar men kan även passa på masternivå i teknik, naturvetenskap och ekonomi. Förutom att träna grundläggande kunskaper och färdigheter i "calculus" ger boken öppningar mot fortsättningskurser i matematisk analys.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modern differential- och integralkalkyl
  2. +
  3. Differentialkalkyl och skalära ekvationer : matematisk analys & Linjär algebra I

De som köpt den här boken har ofta också köpt Differentialkalkyl och skalära ekvationer : mat... av Stig Larsson, Anders Logg, Axel Målqvist (häftad).

Köp båda 2 för 867 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Modern differential- och integralkalkyl. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra mattebok för "n-variabel"

    Går byggnadsingenjörs linjen (start 2015) på Borås Högskola och hade Dragu Atanasiu i "n-variabel" som jag fick en 5a på, Dragu som vi hade är en mycket bra lärare och boken han skrivit tillsammans med Anders Bengtsson kan jag rekommendera! Pedagogisk och bra exempel i boken med utförlig teori. Börjar med grunder för att sedan gå vidare i svårare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna