Ingår i kampanjer:
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-07-06
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Obk-ae,Ocf-ae
ISBN
9789144110905
EU:s politiska system (häftad)

EU:s politiska system

(5 röster)
Häftad Svenska, 2016-07-06
307
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
EU är en integrerad del av svenskt samhällsliv, precis som Sverige är en del av EU:s politiska system. Svenska ministrar, parlamentariker, tjänstemän, intressegrupper och väljare medverkar alla på olika sätt i EU:s politiska processer, samtidigt som de beslut som fattas i något av EU:s olika organ får politiska, ekonomiska och sociala konsekvenser i Sverige.

Trots detta är det få som känner till hur EU:s politiska system fungerar. Den här boken syftar till att göra EU:s politiska maskineri begripligt. Vad gör EU:s politiska institutioner? Vem har makt och inflytande i EU:s politiska process? Hur omsätts konkurrerande intressen i gemensam EU-politik?
Boken vänder sig främst till universitetsstuderande i ämnen med krav på en grundläggande förståelse av EU, men är även lämplig som referensverk för den svenska statsförvaltningen. Denna sjätte och reviderade upplaga redogör för hur EU fungerar efter Lissabonfördraget, finanskrisen och unionens senaste utvidgning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. EU:s politiska system
  2. +
  3. Statsvetenskap : Introduktion i politisk analys

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statsvetenskap : Introduktion i politisk analys av Øyvind Østerud (inbunden).

Köp båda 2 för 856 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om EU:s politiska system