Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2016-02-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
346 g
SAB
Oaa
ISBN
9789144110950
Mobbning och trakasserier i arbetslivet : en kunskapsöversikt (häftad)

Mobbning och trakasserier i arbetslivet : en kunskapsöversikt

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-02-17
295
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nästan tio procent av alla anställda i det svenska arbetslivet är utsatta för mobbning på sina arbetsplatser, enligt SCB. Troligen är mörkertalet stort - mobbning och trakasserier på arbetsplatsen talar man inte gärna öppet om. Särskilt förekommande tycks fenomenet vara inom människovårdande yrken. Förutom det mänskliga lidande som mobbningen förorsakar de utsatta individerna och deras familjer, tillkommer stora samhällsekonomiska kostnader relaterade till sjukskrivningar och utslagning från arbetsplatser.

I boken presenteras hur mobbning uppstår och vad som blir dess konsekvenser. Särskilt beskrivs hur mobbning kan förklaras i relation till faktorer i arbetsmiljön såsom konflikter, grupp-processer och ledarskap. Dessutom diskuteras hur mobbning kan förebyggas och vikten av att arbetsgivaren har såväl kunskap som vilja och mod i ett sådant arbete.

Mobbning och trakasserier i arbetslivet vänder sig till studenter inom områdena psykologi, socialt arbete, personal- och arbetsliv samt vårdutbildningar. Den utgör också en användbar kunskapskälla för både chefer och medarbetare som vill förebygga och bekämpa mobbning i arbetslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mobbning och trakasserier i arbetslivet : en kunskapsöversikt
  2. +
  3. Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och stra... av Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson (häftad).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna