Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2018-09-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
549 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144110981
Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder (kartonnage)

Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2018-09-13
329
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Lågaffektivt bemötande är en metod för hantering av problemskapande beteende som bygger på grundtankar om att "människor som kan uppföra sig gör det" och att "endast den som tar ansvar har möjlighet att påverka". Med ett lågaffektivt bemötande, till exempel genom avledning och kravanpassning, kan ofta problemskapande beteende undvikas hos såväl barn som vuxna, med eller utan neuropsykiatriska svårigheter.

Metodens främsta företrädare i Sverige är Bo Hejlskov Elvén. I Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder introducerar han läsaren till lågaffektivt bemötande i såväl teori och etik som i praktik. Den första upplagan av boken har sedan 2009 sålt i över 40 000 exemplar och den har med sitt tillgängliga språk och sin personliga ton älskats av såväl studenter som personal och föräldrar. I denna bearbetade och reviderade andra upplaga har forskning och terminologi uppdaterats. De resonemang som handlar om varför krav/straff och belöningar sällan fungerar i förhållande till personer med problemskapande beteende, har utvecklats. Till varje kapitel kommer också ett nyutvecklat arbetsmaterial som kan fungera som stöd i handledning, personalutbildning och gruppdiskussioner.

Boken riktar sig till blivande och yrkesverksamma psykologer, pedagoger och omsorgspersonal, men i lika hög grad till föräldrar och andra anhöriga. Bokens fallexempel rör både barn och vuxna, och är lika relevanta i skolan som i omsorgsverksamheter för vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Problemskapande beteende vid utvecklingsmässiga funktionshinder
  2. +
  3. Hantera, utvärdera och förändra : med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hantera, utvärdera och förändra : med lågaffekt... av Bo Hejlskov Elvén, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 637 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Problemskapande beteende vid utvecklingsm...