Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2016-07-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
269 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144111018
Värdefull förskola : perspektiv på värdepedagogiskt arbete (häftad)

Värdefull förskola : perspektiv på värdepedagogiskt arbete

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-07-19
333
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I förskolan möts människor med olika kulturell och social bakgrund, varför det inte är självklart vilka värden som är att betrakta som eftersträvansvärda. Värden anger hur vi helst bör handla, vad som är gott och ont, rätt och fel, bra och dåligt, fint och fult etc.
I Värdefull förskola fokuseras olika värdepedagogiska frågor i förskolans praktik. Värden ses som sociala konstruktioner som både medvetet och omedvetet kommuniceras och förhandlas i vardagliga situationer i förskolan.

Syftet med denna bok är att främst bidra med kunskap om kommunikationen av värden i förskolan, men också med verktyg i form av teoretiska begrepp för att tolka och förstå värden i praktiken. Innehållet är empirinära och bygger på data från intervjuer med lärare och förskolechefer samt videoobservationer av interaktioner mellan lärare och barn i förskolan. I första hand vänder sig boken till förskollärarstudenter samt verksamma i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värdefull förskola : perspektiv på värdepedagogiskt arbete
 2. +
 3. Att bli förskollärare : mångfacetterad komplexitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bli förskollärare : mångfacetterad komplexitet av Ingrid Engdahl, Eva Ärlemalm-Hagsér (häftad).

Köp båda 2 för 801 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Dokumentation i förskolan : att bygga luftslott eller borga för kvalitet?

  Anette Emilson, Lise-Lotte Bjervås, Marita Davidsson, Peter Karlsudd, Rebecka Lindberg

  Sedan den första revideringen av förskolans läroplan gjordes 2010 har uppdraget att arbeta med dokumentation och kvalitetsarbete förstärkts. Förskollärare har tillsammans med övriga i arbetslaget ålagts att dokumentera enskilda barns lärande och u...

 • Values Education in Early Childhood Settings

  Eva Johansson, Anette Emilson, Anna-Maija Puroila

  This book is about values education in early years settings and discusses theory and concepts, as well as methodological and empirical perspectives. It explores issues such as the kinds of values that are communicated between educators and childre...