Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2017-01-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Martin, Jens (form)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
228 g
SAB
Em.01
ISBN
9789144111025
Pedagogens tysta kunskap : enligt RUS-modellen (häftad)

Pedagogens tysta kunskap : enligt RUS-modellen

Häftad Svenska, 2017-01-24
268
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Relationsutvecklingsschemat är en observationsmodell som utgår från barnens trygghet i förskolan. Fokus ligger på hur barnen använder sitt språk och på att stärka deras relation till pedagogerna, miljön och de andra barnen. Den här boken är skriven utifrån frågor och diskussioner som har uppstått i samband med författarnas föreläsningar kring RUS-modellen.

Läsaren får följa pedagogernas arbete på den fiktiva förskolan Kullerbyttan. Författarna ger tydliga exempel på hur pedagogerna bemöter barn, föräldrar och kollegor samt hur arbetet kan kopplas till förskolans styrdokument. Exemplen beskriver typiska utmaningar som pedagoger möter dagligen i förskolans verksamhet. Författarna vill stimulera pedagogerna till reflektioner och samtal kring det egna förhållningssättet, förskolans uppdrag och val av metoder för att skapa en likvärdig förskola.

Observationer och ständiga samtal i arbetslaget ökar förutsättningarna för att utveckla en samsyn vilket är viktigt för att förskolan ska leva upp till sitt uppdrag. I slutet av varje kapitel finns diskussionsfrågor som stöd för pedagogernas reflekterande kring sin yrkesroll och verksamhet.

Boken vänder sig framförallt till verksamma vid förskolan men även till studenter på olika nivåer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pedagogens tysta kunskap : enligt RUS-modellen
 2. +
 3. Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och begränsningar för lek, kreativitet och förhandlingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rum, barn och pedagoger : om möjligheter och be... av Sofia Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Barns väg till trygghet : steg för steg genom förskolan

  Anita Erixon, Camilla Lindgren, Bo Sundblad, Tuula Torro

  Grunden för barns utveckling är att de känner trygghet - i sin miljö, med sina kamrater och med vuxna i sin närhet. Det är viktigt bl.a. för barnets språkutveckling. Men hur ser vägen dit ut? Hur utvecklas barnen och hur kan förskolan se och stödj...

 • Att bryta mönster : relationer, normer och barns rätt

  Margareta Öhman, Ditte Dalum Christoffersen, Lisa Hellström, Anne Margrethe Larsen, Camilla Lindgren

  I antologin Att bryta mönster relationer, normer och barns rätt lyfts olika aspekter i arbetet mot diskriminering och kränkningar i förskola och förskoleklass. Redaktören Margareta Öhman är psykolog och har tidigare skrivit flera böcker med relati...