Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2016-04-20
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
260 x 180 x 20 mm
Vikt
752 g
SAB
Doka
ISBN
9789144111261
Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap (inbunden)

Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-04-20
450
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Grupper lever i människan och människan lever i grupper. Inom såväl offentliga som privata organisationer har vi i vår tid en stark (och ibland överoptimistisk) tro på "gruppen" och dess möjligheter. Här ska viktiga beslut fattas och ett kvalificerat arbete utföras utifrån idén om den samlade kompetensens kraft och potential. För att detta ska vara möjligt räcker det inte med vackra ord och goda intentioner.

I denna bok ges en systematisk genomgång av olika teoribildningar inom gruppsykologi och ledarskapsteori. Författaren flätar samman aktuell kunskap från psykologi, pedagogik, ledarskaps- och organisationsteori i en diskussion kring de möjligheter och dilemman som grupper, organisationer och deras ledare ställs inför. Den professionella och sociala kompetens som är nödvändig i moderna organisationer behandlas utförligt.

Denna sjätte upplaga har förutom en omfattande bearbetning och uppdatering även kompletterats med nyare material. Boken vänder sig till alla som söker en nyanserad förståelse av gruppers dynamik, ledarskap och organisationsfrågor. Den skiljer sig från annan socialpsykologisk litteratur genom att den behandlar hur gruppers dynamik, organisationers struktur och kultur samt ledarskapets villkor och utövande är relaterade till varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap
  2. +
  3. Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att skapa effektiva team : en handledning för l... av Susan A Wheelan (häftad).

Köp båda 2 för 826 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skolbok
    Malou, 19 september 2016

    Antar att den får ut det den ska - lite stel och tråkig men helt ok. Behandlar individ-, grupp- och organisationsnivå i bra ordning. En del av en högskolekurs så det är bara att läsa på!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Svedberg