Mittpunkt Historia 1 50 p - Digitalt elevpaket (Digital produkt) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-09-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144111551

Mittpunkt Historia 1 50 p - Digitalt elevpaket (Digital produkt)

Häftad,  Svenska, 2014-09-02
96
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I Mittpunkt Historia 1 50 p ligger fokus på det centrala i historiekursen 1a1. Mycket av historiens myller av händelser har valts bort till förmån för de större linjerna - så att historiekursen ska bli hanterlig också för elever som arbetar i en långsammare studietakt.

Samtidigt erbjuder läromedlet också utförligare versioner av de kapitel som omfattar tiden före 1800-talet - vilket ökar möjligheten till individualisering.

Framställningen präglas av ett enkelt språk och tydlig struktur. Målsättningen är att skapa lust, möjlighet och historiskt medvetande hos alla elever - oavsett deras bakgrund och förutsättningar. All text finns inläst med textföljning, vilket ökar tillgängligheten.

I läromedlet beskrivs kortfattat och lättillgängligt den historiska utvecklingen - från forntiden fram till början av 2000-talet - och hur man i olika tider och sammanhang använt historien för olika ändamål. Särskilt individens perspektiv i historien lyfts fram.

I Mittpunkt Historia 1 50 p uppmuntras eleven att ställa frågor och analysera historiska problem och utvecklingstendenser. De får här goda verktyg för att på ett källkritiskt sätt undersöka historiska händelser.

Det digitala läromedlet består av

-
en interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning

-
utökade kapitel om tiden före 1800-talet och ett stort antal faktafördjupningar

-
interaktiva övningar om begrepp, fakta och kronologi

Fungerar på dator, surfplatta och mobiltelefon

I det digitala läromedlet kan du söka i innehållet. Du kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut.

...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna