Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2016-10-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 8 mm
Vikt
254 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144111643
Brottsoffer : rättsliga perspektiv (häftad)

Brottsoffer : rättsliga perspektiv

Häftad Svenska, 2016-10-28
282
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den som utsätts för brott och kommer i kontakt med rättsväsendet har ett antal rättigheter. Men hur regleras dessa, och vilka utmaningar finns för polis, åklagare och domstol när brottsoffrets rättigheter ska tillgodoses? Och hur ges brottsoffer upprättelse och gottgörelse? Den här antologin behandlar rättsliga perspektiv på brottsofferfrågor. I boken diskuteras olika aspekter på brottsoffers utsatthet och rättigheter. Det handlar om hur rättsprocessen ser ut, om att det finns olika brottsoffergrupper som har särskilda behov, som t.ex. barn eller offer för människo handel, och att nya företeelser, som kränkningar på internet, ställer olika rättigheter mot varandra.
Boken synliggör och diskuterar de avvägningar som ligger bakom den rättsliga regleringen som berör brottsoffer. Det handlar om avvägningar som görs i lagen där såväl förövare som brottsoffer ska beaktas. Det handlar också om avvägningar mellan kraven på en effektiv rättstillämpning i domstolarna och brottsoffers behov av ett gott bemötande.
Brottsoffer - rättsliga perspektiv vänder sig till studenter inom juridik och polisutbildning, men passar även för kurser inom kriminologi och socialt arbete, samt till dem som i sin verksamhet kommer i kontakt med rättsliga frågor kopplade till brottsoffer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Brottsoffer : rättsliga perspektiv