Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2017-04-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nordborg, Louise (form)
Illustratör/Fotograf
Jakob Meijling
Dimensioner
295 x 210 x 5 mm
Vikt
177 g
SAB
uFc
ISBN
9789144112145
Svalan Språkträning 2  Elevpaket (Bok + dig. prod) (häftad)

Svalan Språkträning 2 Elevpaket (Bok + dig. prod)

Häftad Svenska, 2017-04-28
158
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Svalan är ett läromedel för nyanlända i åldern 10 - 16 år som från början integrerar de olika skolämnenas ord och begrepp i språkträningen. Det ger eleverna möjlighet att snabbare tillägna sig skolspråket och underlättar övergången till ordinarie undervisning. Svalan - språkträning kan användas av nyanlända elever i förberedelseklass, i sva-undervisning, tillsammans med modersmålslärare eller i den ordinarie undervisningen. Serien består av tre böcker som motsvarar olika kunskapsnivåer. Elever i olika åldrar men på samma nivå kan därför arbeta med samma bok. Det finns en tydlig progression både inom och mellan böckerna. Gemensamt för böckerna är att de vänder sig till de äldre eleverna i grundskolan (10 till 16 år) och att både innehåll och utseende är anpassat efter denna målgrupp.

Svalan Språkträning och Lgr22
Innehållet i Svalan Språkträning elevpaket 1-3 och de tillhörande lärarpaketen är väl anpassat till Lgr22. Här är några exempel:
* I de digitala övningarna tränar eleverna på ord och begrepp samt att använda orden i skrift. Eleverna får också jämföra de svenska orden i textens ordlista med sitt modersmål. I texterna får eleverna träna på andra nyckelbegrepp som är kopplade till andra skolämnen.
* Både elevbokens uppgifter samt lektionsplaneringarna i lärarhandledningens innehåller övningar där eleverna får träna på att sammanfatta innehållet i en text.
* I lärarhandledningen presenteras förslag till hur man kan arbeta med rubrikerna "Grammatiken" och "Språket" till varje text

Texter inom alla ämnen
Forskning visar att det tar 6-8 år för en nyanländ elev att lära sig skolspråket. Att så fort som möjligt ta sig an språkbruket inom skolans värld är därför en klok strategi. I Svalan - språkträning finns skolans olika ämnen representerade i texturvalet. Relevanta ord och begrepp tränas därför i ett naturligt sammanhang i en blandning av skönlitterära texter och sakprosa inom olika genrer.

Läsa, lära nya ord och skriva
Uppgifterna till texterna är indelade i tre olika kategorier: Läs och förstå, Förstå mer och Utveckla din svenska. I Läs och förstå tränas den grundläggande förmågan att förstå ord och text. I Förstå mer utvecklar eleven sin läsförståelse genom att svara på mer avancerade frågor, dra egna slutsatser, läsa mellan raderna eller använda de nya orden i andra sammanhang. Under rubriken Utveckla din svenska får eleverna uppdrag där de berättar eller skriver med kapiteltextens ord, ämne och genre som utgångspunkt. Eleverna får stöttning i skrivandet av de olika texttyperna genom att använda elevbokens text som utgångspunkt och gemensamma genomgångar.

Inspelade texter och interaktiva ordövningar
Till varje bok medföljer ett digitalt läromedel som nås med hjälp av koden på omslagets insida. I denna del kan eleverna lyssna på hela boken, såväl texter som uppgifter, vilket är en stor hjälp för att lära sig uttal och prosodi...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svalan Språkträning 2  Elevpaket (Bok + dig. prod)
  2. +
  3. Skurkskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skurkskolan av Ijustwanttobecool, Victor Beer, Emil Beer, Joel Adolphson (inbunden).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna