Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2017-04-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 180 x 23 mm
Vikt
957 g
SAB
Ohi
ISBN
9789144112381
Alkohol- och narkotikaproblem (häftad)

Alkohol- och narkotikaproblem

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-04-07
347
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Över en miljon människor i Sverige har ett riskbruk, missbruk eller beroende av alkohol eller narkotika. Alkohol- och narkotikaproblem berör ofta även anhöriga, vänner och arbetskamrater. För att kunna förstå, förebygga och behandla sådana problem krävs kunskap. I denna grundläggande lärobok presenteras aktuell, forskningsbaserad kunskap på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt.

Boken är unik i den bemärkelsen att den tar ett helhetsgrepp på alkohol- och narkotikaområdet. Författarna belyser och problematiserar drogernas effekter och skadeverkningar, tar upp hur drogproblem kan förklaras med hjälp av teorier och begrepp från olika vetenskapsområden samt beskriver de sociala och hälsomässiga konsekvenser som problematisk droganvändning kan innebära för den enskilde. Boken innehåller även en gedigen redogörelse för samhällets olika insatser på området - alkohol- och narkotikakontroll, prevention, utredning, vård- och behandling samt skadebegränsning.

Ett viktigt inslag i boken är intervjuer med yrkesutövare och en brukarföreträdare, som berättar om sina egna erfarenheter av att arbeta med frågor som rör bruk, missbruk och beroende. Alkohol- och narkotikaproblem vänder sig till personer som studerar till socionom, psykolog, sjuksköterska, läkare, polis eller behandlingsassistent samt till dem som redan arbetar inom något av dessa yrken. Personer som själva har eller har haft drogproblem är också en viktig målgrupp, liksom deras anhöriga. Men boken kan även läsas av personer med ett mer allmänt intresse av alkohol- och narkotikafrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alkohol- och narkotikaproblem
  2. +
  3. Du är viktig! : till dig som är anhörig till en person med alkohol- eller narkotikaproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du är viktig! : till dig som är anhörig till en... av Carina Bång (häftad).

Köp båda 2 för 546 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alkohol- och narkotikaproblem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. -
    Z, 16 november 2019

    En oerhörd bra bok som fungerar som ett paraplyverk till ämnet. Upplagd på ett sätt som får intresset hos även den minst intresserade att väckas genom språket. Det märks tydligt att författarna inte skrivit denna bok från sina kontorer utan direkt från fältet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna