Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
468
Utgivningsdatum
2017-07-28
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
248 x 180 x 25 mm
Vikt
845 g
SAB
Vpg:b
ISBN
9789144112435
Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik (häftad)

Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik

(3 röster)
Häftad Svenska, 2017-07-28
532
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En vetenskap och dess teorier byggs upp av begrepp som på olika sätt relaterar till varandra och beskriver vetenskapens sätt att se på den egna verksamheten. Tillsammans formar begreppen en syn på verkligheten som kan te sig mer eller mindre abstrakt, samtidigt som abstraktionsnivån också bidrar till att teorier kan ha såväl djup som omfång. I den här boken fokuseras begrepp som anses viktiga inom vårdvetenskapen.

Huvuddelen av boken beskriver begrepp som utvecklats av forskare från Sverige, Finland och Norge. Både övergripande begrepp som exempelvis hälsa och vårdande och mer avgränsade begrepp som vila, vårdande kommunikation och tröst tas upp i boken. I denna andra upplaga har texten utöver några nya begrepp även kompletterats med reflektionsfrågor och övningar.

Boken vänder sig till studerande i sjuksköterskeprogrammet och olika specialistsjuksköterskeprogram, men passar också andra yrkesgrupper i vårdande verksamheter och de som är intresserade av att förstå mer om vårdvetenskap i allmänhet, och om dess begrepp och språkanvändning i synnerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vårdvetenskapliga begrepp i teori och praktik
  2. +
  3. Teoretiska grunder för vårdande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teoretiska grunder för vårdande av Maria Arman, Karin Dahlberg, Margaretha Ekebergh, Patrik Rytterström, Albertine Ranheim (häftad).

Köp båda 2 för 1060 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vårdvetenskapliga begrepp i teori och pra...