Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2016-01-29
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 140 x 28 mm
Vikt
922 g
ISBN
9789144112534
Arkitektens handbok 2016 (häftad)

Arkitektens handbok 2016

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-01-29

Slutsåld

I denna åttonde upplaga är grundidén den samma som tidigare: en sammanställning av de basfakta arkitekten och byggandet behöver. I förra upplagan tillkom ett omfattande material om landskap, vilket gör att boken omfamnar ett större sammanhang med miljö, klimat och ekologi. Boken säger inte hur man ska rita hus och parker men den ger basinformationen och är ett praktiskt hjälpmedel för den som planerar, ritar, bygger, förvaltar och använder byggnaderna och landskapet.

Handboken är systematiserad och illustrerad på ett sätt som är enkelt att hantera och den innehåller ett fylligt register med begreppsförklaringar. Boken är lika användbar på skriv bordet och vid datorn som ute i fältet - stor nog för att innehålla det mesta man behöver, liten nog att alltid ha med sig. Boken är framtagen både för arkitekter och för alla andra i byggprocessen, som tekniska konsulter, ingenjörer, förvaltare och andra som upprättar, tolkar eller kommer i kontakt med ritningar och andra byggbeskrivningar.
Boken är skriven och illustrerad av arkitekterna (SAR/MSA) Anders Bodin, Jacob Hidemark, Martin Stintzing och Sven Nyström.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Arkitektens handbok 2016. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Handbok som är käck att ha
  Maria Carlson, 26 februari 2016

  Mycket läsvärd och framförallt lärorik.Boken är väldigt användbar om man arbetar med olika typer av byggnation i jobbet och på fritiden.

 2. Mycket nöjd
  Aztheca, 24 februari 2016

  Ren och snygg layout. Boken förklarar majoriteten av de mest essentiella verktygen och kunskaperna som en arkitekt bör ha senare i arbetslivet. Därtill finns en del basala kunskaper om olika arkitekturstilar och designepoker med exempel på arkitekter till vardera stil. Illustrationerna är enkla och beskrivande. Texterna tycks (personligen) vara lättbegripliga och ha en god relation med bilderna i boken.

  Det hade dock inte varit fel med några sidor som förklarar plan- och sektionssnit... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Arkitektens handbok 2016