Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2017-08-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
225 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144112565

Barnen i fokus i det systematiska kvalitetsarbetet

Häftad,  Svenska, 2017-08-07
295
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn som gått i förskolor med god kvalitet gynnas långt upp i skolåldern, både när det gäller skolarbete och självkänsla. I dag ingår det i förskolans uppdrag att bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete: personal ska kontinuerligt dokumentera, följa upp, utvärdera och utveckla förskolans kvalitet. Men vad innebär det i praktiken och hur gör man?

I Barnen i fokus i det systematiska kvalitetsarbetet får läsaren ta del av hur man kan bedriva systematiskt kvalitetsarbete utifrån ett främjande och förebyggande arbetssätt samt få med barnens perspektiv. Det beskrivna arbetssättet bidrar till att barnen blir mer delaktiga och främjar deras utveckling och lärande. Författarna belyser komplexiteten med systematiskt kvalitetsarbete, och läsaren får verktyg för att kunna utveckla förskolans verksamhet och bidra till ökad kvalitet - alltid med barnen som utgångspunkt. Boken tar också upp viktiga begrepp som dokumentation, etik, barnsyn och bedömning och knyter an till forskning, styrdokument samt FN:s barnkonvention. Boken vänder sig främst till personal i förskolan: förskollärare, barnskötare och förskolechefer men kan även vara inspirerande för personal i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnen i fokus i det systematiska kvalitetsarbetet
  2. +
  3. Metodologi - för studier i, om och med förskolan, 2 upp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metodologi - för studier i, om och med förskola... av Annika Åkerblom, Niklas Pramling, Anette Hellman (häftad).

Köp båda 2 för 848 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »