Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2018-08-08
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 17 mm
Vikt
513 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789144112909
Det ordnar sig : teorier om organisation och kön (häftad)

Det ordnar sig : teorier om organisation och kön

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-08-08
381
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det ordnar sig är en introduktion till området organisation och genus. I boken kan du läsa om kunskapsfältet kön/genus generellt och om organisationsteorier med genusperspektiv. Författarna betonar betydelsen av organisationsnivån för förståelsen av hur kön skapas och ordnas i samhället i samspel med andra maktrelationer. Boken har fyra teman: struktur, kultur, ledarskap samt jämställdhet och mångfald. Ett praktikfall exemplifierar resonemangen i de olika kapitlen. Bokens innehåll anknyter till titeln Det ordnar sig på flera olika sätt, genom att beskriva alltifrån hur kön "ordnas" i organisationer till hur såväl positiva som negativa attityder till organisatorisk förändring kommer till uttryck. Det ordnar sig, som publicerades första gången 2001 och andra gången 2011, har varit en populär lärobok på universitet och i andra utbildningar i arbetslivet. Denna tredje upplaga har uppdaterats i alla delar med ny forskning.

Boken riktar sig såväl till studenter som till chefer och andra som arbetar med förändring och utbildning i organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det ordnar sig : teorier om organisation och kön
  2. +
  3. Arbete & välfärd - Ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbete & välfärd - Ledning, personal och organi... av Åke Sandberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 974 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna