Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-03-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
416 g
ISBN
9789144112930
Socialitetens psykologi - - språket som människans livsform (häftad)

Socialitetens psykologi - - språket som människans livsform

Häftad Svenska, 2018-03-02
305
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Frågan om språket ger upphov till medvetandet eller tvärtom är urgammal. I neurovetenskapen hävdas ofta att språket följer av medvetandet. Berg finner i den moderna neurovetenskapen tvärtom stöd för tanken att hjärnan inte kan ha utvecklat den reflekterande intelligensform som är specifik för människan utan de former av socialitet som utvecklades hos våra förfäder: först är vi sociala och därigenom utvecklar vi medveten intelligens. I en tid då språket genom nya media genomgår en revolution av nya former och innehåll kan man ställa sig frågan om den neurologiska utvecklingen för vår art kommer att gå allt snabbare?

I Socialitetens psykologi tar Berg avstamp i pragmatisk socialpsykologi och använder exempel från neurovetenskapen för att belysa utveckling och integration av en teori där språket ses som en särskild form av socialitet. Berg specificerar konkret vilka drag i språket som utvecklar reflekterande intelligens.

Boken är en lämplig introduktion till socialpsykologin som en modervetenskap för socialvetenskaperna, samtidigt som den konkretiserar och exemplifierar språkets revolutionerande inverkan på intelligensen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialitetens psykologi - - språket som människans livsform
  2. +
  3. Känslofyllda rum: Den mediala socialiteten - att titta och beröras

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känslofyllda rum: Den mediala socialiteten - at... av Anja Hirdman (inbunden).

Köp båda 2 för 504 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars-Erik Berg