Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2016-05-17
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 15 mm
Vikt
400 g
ISBN
9789144113241
Personalgruppens psykologi (häftad)

Personalgruppens psykologi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-05-17
319
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna omarbetade och utvidgade andra upplaga av Personalgruppens psykologi ger en grundläggande översikt över de psyko logiska processer som kännetecknar en personalgrupp. Enkelt och lättillgängligt presenteras teorier och begrepp som kan fungera som redskap för att förstå arbetslagets och samarbetets psykologiska villkor. Teori varvas med praktiska övningar och resonemang kring hur samarbetsproblem och konflikter kan förebyggas och bearbetas. Boken innehåller bland annat avsnitt om konstruktiva och destruktiva grupprocesser, möjligheter och hinder i kommunikation, ledarskapets villkor och fallgropar, arbetslag i kris och förändring samt konflikt och konfliktbearbetning. Boken sammanfattas med ett nyskrivet kapitel om gruppers prestation, där verktyg för att förstå, förändra och förbättra gruppers prestation och välmående, presenteras.

Boken är avsedd för grundläggande universitets- och högskoleutbildningar samt för personalutbildningar inom myndigheter och organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Personalgruppens psykologi
 2. +
 3. Organisationshälsa - En bok om ett hållbart arbetsliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisationshälsa - En bok om ett hållbart arb... av Jan Winroth (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Perspektiv på polisetik

  Maria Knutsson, Rolf Granér

  Perspektiv på polisetik består av en serie artiklar som på olika sätt bidrar till den pågående diskussionen om etik i polisens verksamhet. Boken tar avstamp i en diskussion om polisens samhällsuppdrag och hur detta kommer till uttryck i organisati...

 • Etik i polisarbete

  Rolf Granér, Maria Knutsson

  Polisens samhällsuppdrag handlar om att arbeta för trygghet, sanning och rättvisa och att värna om demokratin. Därmed har polisen ett moraliskt uppdrag. I polisarbetet uppstår ständigt moraliska konflikter. Polisen tvingas att möta mänsklig ondska...

Bloggat om Personalgruppens psykologi