Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2020-05-19
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144113258
Förändrande familjesamtal : en handbok för familjelotsar (häftad)

Förändrande familjesamtal : en handbok för familjelotsar

Häftad Svenska, 2020-05-19
275
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan jag få ordning på ett familjesamtal, där alla pratar i mun på varandra?

Eller tvärtom, när ingen verkar vilja ha lust att prata? Hur får jag till ett familjesamtal så att alla inbjudna verkligen känner att det var värt mödan att ta sig hit?

Förändrande familjesamtal beskriver en samtalsmetod där man steg för steg mobiliserar en familj till att gemensamt gripa sig an problem som man tampas med. Det är en manual, en handbok, där man konkret ser hur ett familjesamtal kan gå till. Den innehåller exempel på svårigheter man kan råka in i och tips på hur man löser dem. Här finns också en genomgång av den hållning som en samtalsledare bör inta för att vara till störst hjälp.

Denna tredje upplaga har utökats med avsnitt som beskriver tillämpningar inom psykosvård, socialtjänst och undervisning. Slutligen diskuteras förändrande familjesamtal som metod i förhållande till andra psykosociala och psykoterapeutiska arbetsmetoder.

Förändrande familjesamtal är skriven för personal och studerande inom psykiatri, socialtjänst, vård- och omsorgsverksamhet som behöver arbeta tillsammans med familjer.

"Om du vill lära dig att möta familjer som söker hjälp för sina problem och bara har tid att läsa en enda bok - läs den här!"

Gisela Priebe, docent i psykologi vid Lunds universitet.

"Boken bör bli en självklar del av kurslitteraturen i alla utbildningar som syftar till förståelse för det komplexa samspel som familjelivet utgör och speciellt de utbildningar som syftar till att möta familjer i olika nivåer av familjesamarbete".

Carl Göran Svedin, professor emeritus i barn- och ungdomspsykiatri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förändrande familjesamtal : en handbok för familjelotsar
  2. +
  3. Kort - Uppskattande familjesamtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kort - Uppskattande familjesamtal av Susanne Bergman (Övrigt).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Ringborg

  • Lärobok i familjeterapi

    Astri Johnsen, Vigdis Wie Torsteinsson, Magnus Ringborg

    Ända sedan de första pionjärerna i mitten av 1900-talet började ifrågasätta de traditionella individualterapeutiska behandlingsmodellerna, har familjeterapin tilldragit sig ett växande internationellt intresse som ett sätt att arbeta med svåra pro...