Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-01-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
229 x 161 x 11 mm
Vikt
270 g
SAB
Emia
ISBN
9789144113302
Distribuerat ledarskap och förbättringsarbete - - lärares och skolledares praktik (häftad)

Distribuerat ledarskap och förbättringsarbete - - lärares och skolledares praktik

Häftad Svenska, 2018-01-03
347

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Distribuerat ledarskap beskrivs ibland som en nyckel i arbetet att utveckla en skola och dess undervisning. Ett sådant ledarskap bygger på att medarbetare, med eller utan formella ledningsuppdrag, initierar ledarhandlingar utifrån egen motivation och kunskap. Förhoppningen är att dessa ledarhandlingar ska stödja det lokala förbättringsarbetet.

Distribuerat ledarskap och förbättringsarbete erbjuder utförliga, praktiska beskrivningar av hur distribuerat ledarskap kan ta sig uttryck i ett svenskt sammanhang, utifrån tre skolors erfarenheter. Skolornas arbete diskuteras och jämförs utifrån olika, teoretiskt förankrade, dimensioner. Till exempel ifråga om: pedagogiskt ledarskap, lärares ledningsuppdrag, insitutionellt sammanhang, arbetslagets funktion (som professionell lärandegemenskap) samt förmågan att fungera som en lärande organisation.

Boken vill visa på fördelaktiga förutsättningar men även synliggöra fallgropar i arbetet med att utveckla det distribuerade ledarskapet. Tanken är att erbjuda lärare och skolledare, inom olika skolformer, ett ramverk att använda sig av i analysen av den egna organisationens distribuerade ledarskap. Boken är också lämplig som kurslitteratur på utbildningar för ledare inom utbildningsverksamhet och som fortbildningslitteratur för verksamma lärare, skolledare och skolhuvudmän.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Distribuerat ledarskap och förbättringsarbete - - lärares och skolledares praktik
  2. +
  3. Kommunikativt ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikativt ledarskap av Björn Nilsson, Jon Nilsson, Niclas Pettersson (häftad).

Köp båda 2 för 743 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »