Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-05-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 170 x 17 mm
Vikt
705 g
SAB
Qbab,658.42
ISBN
9789144113364
Ledningsgruppen (häftad)

Ledningsgruppen

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-08
431
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ledningsgrupper är det dominerande sättet att leda verksamheter inom såväl näringsliv som offentlig förvaltning. Ledningsgruppers sammansättning och sätt att arbeta är av avgörande betydelse för effektiviteten i organisationen. Författarna, som har erfarenhet från arbete med fler än 500 ledningsgrupper, konstaterar att ledningsgrupper har mycket olika förutsättningar i sitt arbete. De verkar i många olika typer av organisationer vad gäller uppdrag, storlek, geografisk spridning, teknologi, ålder, historia och kultur. Men grunduppdraget är i allt väsentligt det samma för alla; att genom grupparbete effektivisera ledningen av en organisation.
Ledningsgruppen består av tre delar. I den första behandlas frågor som gäller alla ledningsgrupper: uppdrag och roll, sammansättning, arbetsformer, ordförandens roll samt helhet kontra särintresse. Den andra delen handlar om mer specifika frågor som berör många men inte alla ledningsgrupper, t.ex. spänningar och konflikter samt förtroende, öppenhet och tillit. I denna upplaga har tillkommit två kapitel: Makt och pedagogik för stora ledningsgrupper. Varje kapitel inleds med ett verklighetsbaserat praktikfall. Utöver detta får läsaren ta del av olika exempel från ledningsgruppers vardag. I bokens sista del redovisas en forskningsbaserad modell för ledningsgruppers utveckling.
Ledningsgruppen vänder sig till dem som ingår i en ledningsgrupp. Den är också lämplig för dem som ansvarar för chefs- och ledarutbildningar, samt för studenter på magister/masternivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledningsgruppen
  2. +
  3. Heavy metal management

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heavy metal management av Pär-Jörgen Pärson, Hans-Olov Öberg (inbunden).

Köp båda 2 för 650 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna