Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2017-01-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
222 x 153 x 10 mm
Vikt
256 g
SAB
Eabf.0761
ISBN
9789144113401
Möte med andraspråkselever (häftad)

Möte med andraspråkselever

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-24
318
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den språkliga mångfald som alltmer präglar Sverige innebär att så gott som alla lärare kommer att möta och undervisa elever med en annan språklig och kulturell bakgrund än den svenska. Varje lärare måste därför fundera över hur språket i skolan påverkar andraspråks elevers tillvaro och möjligheter till en likvärdig skolgång. Hur går det till att utveckla flera språk? Hur kan lärandet stöttas?

Författaren presenterar teorier om andraspråksförvärvande och resonerar om vad forskningen om andraspråkslärande kan bidra med för utvecklingen av en språkstimulerande undervisningspraktik. Boken anlägger ett interkulturellt perspektiv som kännetecknas av respekt och individuellt bemötande av varje elev där elevens erfarenheter, kunskaper, intressen och behov tas tillvara.

Möte med andraspråkselever riktar sig till lärarstudenter och lärare i alla skolformer, från förskola till vuxenutbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Möte med andraspråkselever
  2. +
  3. Muntligt berättande i flerspråkiga klassrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Muntligt berättande i flerspråkiga klassrum av Ola Henricsson, Michael Lundgren (häftad).

Köp båda 2 för 610 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Elmeroth