Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2017-03-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
442 g
SAB
K
ISBN
9789144113449
Tid för historia : en bok om historiska frågeställningar (häftad)

Tid för historia : en bok om historiska frågeställningar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-03-03
326
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar om vad historia är, om vad som hände för längesedan och hur vi ska förstå det. Författaren ställer sig de grundläggande frågorna: Varför är vi intresserade av historia? Hur kan vi säkert veta något om det förgångna? Hur och varför bör historia skrivas?

Erling Sandmo lyfter fram det praktiska arbete som historiker gör genom en rad fascinerande exempel. Det börjar med hans förbluffande möte med en mystisk groda i ett klosterkök en gång på 1600-talet och fortsätter med heroiska härförare som vill formulera sitt eftermäle, religiösa historikers hantering av en värld i upplösning, sjöodjur, demonutdrivare, ruiner byggda som ruiner och en djupt musikalisk polsk statsminister.
Författaren möter det förgångna med nyfikenhet, öppenhet och stor kunskap, och visar hur både dagens och gårdagens historiker har gått till väga för att få svar. Boken ger en introduktion till historieämnets historia, metod och teori.

Till denna svenska utgåva har professor Karin Sennefelt skrivit ett förord där hon betonar att det i läsningen av Tid för historia blir "tydligt att den är skriven av en person som verkar känna längtan efter att gå bredvid historiska personer och se hur de gjort och höra dem resonera. Det är upptäckarglädje, iver att lösa problem och att förstå och en fascinerande förmåga att laborera med tidsperspektiven".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tid för historia : en bok om historiska frågeställningar
  2. +
  3. Perspektiv på historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på historia av Henrik Ågren (häftad).

Köp båda 2 för 611 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tid för historia : en bok om historiska f...