Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2018-02-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sollerman, Solveig (förf.)
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
183 g
SAB
Emia
ISBN
9789144113487
Barnet och förskolans pedagogiska ledarskap (häftad)

Barnet och förskolans pedagogiska ledarskap

Häftad, Svenska, 2018-02-14
241
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Har barnets röst betydelse för förskolans ledarskap? Den här boken handlar om vad ledarskap i förskolan kan betyda för såväl barn som pedagoger, förskolechefer och föräldrar. Boken fokuserar på för skolechefens och förskollärarens pedagogiska ledarskap och ansvar med särskild inriktning mot barnet och förskolans demokratiuppdrag. Vi disku terar ledarskapets betydelse för barnets villkor och de värden som ska prägla barnets barndom i förskolan.

Förskolans pedagogiska arbete ska vila på vetenskaplig grund och be prövad erfarenhet. Vi har i boken särskilt understrukit pedagogens professionella uppdrag som är tänkt att genomsyra förskolans vardag. Att leda ett sådant uppdrag kan ses som både intressant och svårt. Vår förhoppning är att boken bidrar till ett ökat intresse för såväl det pedagogiska ledar skapet som för yrkesmässigheten i förskolan.
Vi illustrerar bokens innehåll med berättelser om händelser i förskolan. Att dokumentera i form av berättelser synliggör den vardag som pågår och gynnar möjligheten att betrakta det som händer ur olika pedago giska perspektiv.

Barnet och förskolans pedagogiska ledarskap riktar sig till all personal i förskolan, främst till förskolechefer och förskollärare som ansvarar för det pedagogiska arbetet i förskolan. Den riktar sig också till utbildning och fortbildning av förskollärare. Bokens innehåll har betydelse för politiker och tjänstemän som har att realisera barns möjligheter till delaktighet och inflytande i samhället. Boken utgör dessutom ett viktigt diskussionsunderlag för föräldrar och andra intresserade som vill fördjupa sin kunskap om barns liv i förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnet och förskolans pedagogiska ledarskap
  2. +
  3. Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras villkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras v... av Annica Löfdahl (häftad).

Köp båda 2 för 535 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Barns inflytande i förskolan : en fråga om demokrati

    Elisabeth Arnér

    Har barn möjlighet att påverka vardagen i förskolan? Kan barn ta ansvar om de får ett större inflytande?Boken bygger på ett utvecklingsarbete i förskolan och berättar om lärares strävan efter att utveckla sitt arbete kring demokrati och inflytande...